Diş Beyazlatma
Açık, parlak ve beyaz dişler güzel bir gülüş estetiği sağlamak için olmazsa olmazdır. Beyaz dişlere sahip olma isteği gün geçtikçe yaygınlaşmakta, çok çeşitli yöntemlerle diş beyazlatıcı ürünler piyasaya sürülmektedir. Fakat hiçbir ürün beyazlatma etkinliği, hızı ve güvenliği açısından diş hekimi kontrolünde yapılan beyazlatmanın yerini tutmaz.Dişler çeşitli nedenlerle ideal rengini kaybeder. Çürükler, siyah dolgular veya kullanılan tetrasiklin türevi antibiyotikler dişlerde içsel renkleşmeye yol açabilmektedir. Dışsal renkleşmeler ise renkli partiküllerin minede birikmesi ile oluşur. Bu renkli bileşikler sigara içmeye bağlı veya çay, kahve ve kola gibi pigmentli gıdaların sık tüketilmesiyle mineye nüfuz edebilmektedir. Beyazlatma işlemi ile bu renkli partiküllerin parçalanarak diş renginin açılması sağlanır.
Beyazlatma işlemi öncesi dişlerde bulunan diştaşları ve lekeler temizlenmeli, dişler çatlaklara karşı incelenmelidir. Dişlerin ön yüzeyinde bulunan dolgular, beyazlatma işlemi sonrası koyu renk kalabileceğinden değiştirilmesi gerekebilmektedir. Beyazlatma seansında dişetlerine koruyucu, dişlere ise beyazlatıcı madde sürülür. Beyazlatma işleminin hızlandırılması için mavi LED ışık kullanılır. Dişleriniz 15 dakikalık bir seans sonunda gözle görülür şekilde beyazlar. Seanslar gerektiği kadar tekrarlanır.
Beyazlatma işlemi sonrası dişlerde hafif hassasiyet oluşması normal kabul edilir ve bu hassasiyet geçicidir. Elde edilen beyazlığın korunması amacıyla bir süre renkli gıdaların dişlerle temasından kaçınılmalıdır. Beyazlatıcı macun ve ev tipi beyazlatma elde edilen sonucun pekiştirilmesi amacıyla kullanılabilir.
1 seans beyazlatma işlemi ile elde edilen sonuçlar