Dental İmplant Sonrası

Dental İmplant Sonrası Diş implantları kendi dişleriniz gibi görünür ve sizlere doğal diş hissi yaşatır. Kemikle kaynaşacak şekilde tasarlandıkları için diş kemiklerinizde kalıcı olarak yer almaktadır. Uygun olmayan protezlerde, dişler ağız içinde kayabilir ve telaffuzunuz bozulmasına sebep olabilir. Dental implantlar, dişlerin kayabileceği endişesi olmadan konuşmanıza yardımcı olur. Takma dişler sıklıkla kayar ve çiğnemeyi epey zorlaştırır. Dental İmplant sonrası doğal dişleriniz gibi işlev görür ve yemek yerken zorlanmazsınız. Yapılan operasyon sonrası, ağız hijyenine dikkat edilmesi gereklidir. Rutin diş fırçalamanın yanı sıra hekiminizin tavsiye ettiği özel ipler, arayüz fırçaları ve ağız duşları kullanılarak implant uygulanmış bölgenin temizliği yapılmalıdır. Düzenli olarak kontrollere gelinmesi gerekmektedir. Önerilen kontrol süreci ilk 2 yıl 6 ayda bir, daha sonrasında senelik kontrollere gidilmektedir.

Dental İmplant Nedir?

Dental İmplant Sonrası

Ağız ve Diş sağlığı ile ilgili tüm gelişmelere rağmen, birçok insan çoğunlukla diş çürümesi, periodental hastalık ya da yaralanma nedeniyle diş kaybına uğrar. Uzun yıllar boyunca, dişleri eksik kişiler için uygulanan tek tedavi seçeneği köprüler ve takma dişlerdi. Artık dental implant sonrası hastalar daha kaliteli ve kolay bir yaşama kavuşur. Diş implantları yedek diş kökleri olarak adlandırılır. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılmış kalıcı ya da çıkartılabilir yapay dişler için güçlü bir temel sağlar. Bir başka deyişle diş implantı, takma diş ya da köprü gibi diş protezlerini destelemek için ağızınıza yapay olarak yerleştirilen bir diş köküdür. Doku titanyumdan yapılmış ve eksik diş için kök görevi gören çene kemiğine takılmış vidalardır.

Dental İmplant Herkese Uygun Mudur?

Rutin bir diş çekimi ya da oral cerrahi işlemlerden geçecek kadar sağlıklı biri diş implantı için uygun görülür. Yeterli kemik ve sağlıklı diş etlerine sahip olmak gerekir. Hastalar, dental implant sonrası ağız hijyenine dikkat etmeyi ve düzenli olarak diş hekimlerine kontrole gitmeyi ihmal etmemeliler. Fazla sigara kullanımı, diyabet ya da kalp rahatsızlıkları, baş/boyun bölgesine yapılmış olan radyasyon tedavileri, implant uygulanması için hasta bazınd, bireysel olarak değerlendirilmesi gerekir.