Lamina Tedavisi

Lamina Tedavisi

Dişlerin ön yüzeylerine yapıştırılan ince bir porselen kaplamadır. Dişlerdeki estetik görünümünü iyileştirmek, renklerini beyazlatmak için kullanılır. Ayrıca kırık veya çatlak dişleri onarmak ve dişlerin boyutunu veya şeklini değiştirmek için de kullanılır.

Lamina tedavisi, birçok diş sorunları karşısında kullanılabilen bir yöntemdir. Ancak bu tedavi yöntemine başvurmadan önce bu tedaviyi araştırmanız gerekir. Doktorunuzla konuşarak tedavi hakkında bilgi almalısınız.

Lamina Tedavisi Avantajları

Lamina TedavisiLamina tedavisi, dişlerinize doğal bir görünüm kazandırır ve dişlerinizin daha sağlıklı ve daha genç görünmesini sağlar. Ayrıca dişlerinizdeki renk farklılıklarını, çatlakları, kırıkları ve diğer kozmetik sorunları düzeltir. Diğer diş tedavi yöntemlerine göre bu tedavi yöntemi daha hızlıdır.

Dişlerinizdeki kozmetik sorunları çözmek için birkaç seansta tamamlanabilir. Uzun süre dayanıklıdır ve diğer diş kaplama türlerine göre daha az bakım gerektirir. Dişlerinize minimal müdahaleyle uygulanır ve dişlerinizin doğal yapısına zarar vermez. Bu nedenle, dişlerinizin doğal yapısı ve gücü korunur.

Dişlerinizin rengini sabitleyebilir. Bu, dişlerinizin sararmasını, lekelenmesini veya renk kaybetmesini önler. Diğer diş kaplama türlerine göre daha kolay bakım gerektirir. Sadece düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanma ve düzenli diş kontrolleri yaparak bakımınızı yapabilirsiniz.

Lamina tedavisi, dişteki kozmetik sorunları çözmek isteyenler için birçok avantaj sunar. Ancak, tedavi seçeneğinin uygun olup olmadığını belirlemek için bir diş hekimiyle görüşmek önemlidir.

Lamina Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lamina kaplamaları uygulanacak dişlerin ön yüzeylerinin öncelikle incelenmesi gerekir. Diş hekimi, dişlerin yapısını ve mevcut durumunu değerlendirerek, hangi dişlerin lamine edileceğine karar verir.

Daha sonrasında dişlerin ön yüzeyleri, bu tedavi uygulaması için hazırlanır. Bu işlem sırasında dişlerin ön yüzeylerinin ince bir tabakası çıkarılır, böylece bu kaplamaların dişe tam olarak yapışması sağlanır.

Hazırlık işlemlerinin tamamlanmasının ardından, diş hekimi dişlerin ölçülerini alır. Ölçüler, laboratuvar teknisyeni tarafından özel olarak hazırlanacak lamine boyutları için kullanılır. Dişlerin hazırlanması ve ölçü alınması işlemlerinin ardından, diş hekimi geçici plakların yerleştirilmesine geçer.

Bu kaplamalar, dişlerin yapısını korumak ve geçici olarak estetik bir görünüm sağlamak için kullanılır. Kalıcı diş kaplamaları laboratuvarda hazırlanır. Hazır olduklarında, diş hekimi laminerleri diş yüzeyine özel bir yapıştırıcı ile yapıştırır.

Bu işlem genellikle ağrısız bir işlemdir ve genellikle birkaç seans ile tamamlanabilir. Ancak, herhangi bir diş tedavisi gibi, lamina tedavisi de doğru bakım gerektirir. Ayrıca düzenli diş hekimi kontrolleri de gerektirir.

Lamina Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lamina Tedavisiİlk birkaç gün sert ve yapışkan yiyeceklerden kaçının. Aşırı sıcak veya soğuk yiyecek ve içeceklerden de uzak durun. Ağız sağlığınızı korumak için çürük oluşumunu önlemek için sağlıklı beslenmeye dikkat edin. Dişlerinizi ve laminalarınızı temiz tutmak önemlidir.

Diş fırçalama ve diş ipi kullanımını ihmal etmeyin. Diş hekiminizin önerdiği diş macunu ve diş ipi gibi ürünleri kullanın. Uygulamadan sonra hafif ağrı veya rahatsızlık hissedebilirsiniz. Ancak bu durum normaldir.

Eğer ağrı şiddetliyse veya devam ederse, hemen diş hekiminize başvurun. Lamina tedavisi sonrasında düzenli olarak diş hekiminize kontrole gitmek önemlidir. Bu kontrollerde durum kontrol edilir. Herhangi bir sorun varsa erken teşhis edilir.

Diş gıcırdatma veya sıkma alışkanlığınız varsa, diş hekiminizle bu konuyu konuşun. Bu alışkanlık zarar verebilir. Eğer dişlerinizle ilgili bir spor yapıyorsanız, uygun koruyucu aksesuarları kullanın. Bu, laminalarınızın korunmasına yardımcı olacaktır.

İşlem yapıldıktan sonra dişlerinizde hafif bir hassasiyet ve değişiklik hissedebilirsiniz. Bu, vücudun yeni restorasyona alışmasıyla ilgilidir. Ancak, bu değişiklikler normalde birkaç gün içinde azalır. Lamina uygulaması sonrasında sigara içmek ve alkol tüketmekten kaçının.

Bu, laminaların rengine ve yapısına zarar verebilir. Lamina tedavisi sonrasında, diş hekiminizin önerilerini dikkate alın. Düzenli kontrolleri ihmal etmeden, sağlıklı bir ağız bakımı rutini oluşturarak laminalarınızı uzun süre koruyabilirsiniz.

Önceki Yazı
«